Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 7/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 7/1/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή σύντομες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές. Από τις πρωινές ώρες και με τη στροφή των ανέμων, η σκόνη σταδιακά θα μεταφερθεί προς την ανατολική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου