Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 16/1/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 16/1/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας. 

Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι ή καταιγίδες. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες βροχής, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΔ άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ σε ριπές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου