Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 17/1/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 17/1/2016 προβλέπεται άστατος. 

Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Περισσότερα θα είναι από τις απογευματινές ώρες και μετά. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Η υψηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες και από εκεί και μετά θα αρχίσει η κάθοδος.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κυρίως από τα 1100 μέτρα περίπου και πάνω. Δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη ένταση αλλά καλό είναι οι οδηγοί που θα κινηθούν  στο οδικό δίκτυο Καλαμάτας-Σπάρτης να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου