Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 20/1/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 20/1/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα για υψηλές ραγδαιότητες, με αποτέλεσμα την απότομη συσσώρευση υδάτων. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, το μεσημέρι θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις μεσημβρινές ώρες στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν άνεμο.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, πυκνές κατά διαστήματα. Προσοχή, όσοι οδηγοί κινηθούν στο οδικό δίκτυο Καλαμάτας-Σπάρτης να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου