Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 23/2/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 23/2/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής και υψηλές ραγδαιότητες. Υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης μικροπλημμυρικών φαινομένων. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγαλύτερα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο, στα 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο, κυρίως μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Το φορτίο αφρικάνικης σκόνης θα παρουσιάσει αυξημένη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιας θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ κάποια διαστήματα θα πέφτει λασποβροχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου