Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εκτίμηση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 22/2/2015


2 μέρες πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Καλαμάτα και οι μεταβολές των καιρικών μοντέλων είναι συνεχόμενες είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αλλάζοντας και τη διάθεση των καρναβαλιστών. Για αυτό το λόγο δεν θα πω από τώρα αν θα βραχούμε ή όχι απλά θα δώσω την τάση του καιρού για την Κυριακή.
Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας όμβροι.Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.
Η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα κυμανθεί γύρω στους 11-13 βαθμούς Κελσίου. Επίσης θα πνέουν μέτριοι άνεμοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.
Επισημαίνω ότι αυτή είναι εκτίμηση και όχι τελική πρόγνωση καθώς τα δεδομένα των μοντέλων για το συγκεκριμένο χαμηλό θέλουν να αλλάζουν σχεδόν κάθε μέρα.

Οι χάρτες είναι σε κεντρική ώρα Ευρώπης,  οπότε προσθέστε +2. Ο τελευταίος χάρτης δίνει το συνολικό εκτιμώμενο ύψος βροχής της ημέρας.

Επιμέλεια άρθρου: Κώστας Μενούνος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου