Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 10/2/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 10/2/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα χιονόνερου. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες απογευματινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να υπάρξουν κάποια υετοφόρα νέφη, που ενδέχεται να δώσουν ψιλόβροχο ή χιονόνερο. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία την ώρα των ισχυρών ανέμων θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8, ακόμα και τα 9 μποφόρ σε ανοιχτές περιοχές. Το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Β, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα διατηρηθούν Β, στα 3-4 μποφόρ.

Στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου θα πνέουν ΒΑ άνεμοι με ριπές που θα αγγίζουν τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα τον ισχυρό κυματισμό στα ανοιχτά του Κόλπου.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το χιόνι που θα πέσει μέχρι εκείνη την ώρα όμως θα είναι αρκετό για να δημιουργήσει προβλήματα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας - Σπάρτης και Καλαμάτας - Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου