Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 5/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 5/1/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα χιονόνερου. Τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Προσοχή, στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου αλλά και στους ορεινούς όγκους Μεγαλόπολης και Τρίπολης θα σημειωθεί χιονόπτωση και χιονόστρωση. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα επίπεδα χιονόστρωσης θα κατέβουν σε πιο χαμηλά επίπεδα. Τις βραδινές ώρες αναμένεται διακοπή χιονόπτωσης λόγω έλλειψης υετού.  Όσοι οδηγοί κινηθούν στις Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτας Τρίπολης να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου