Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 23/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 23/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο 2ο μισό της ημέρας . 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα κυρίως η πρώτη βροχή να είναι λάσπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου