Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 31/1/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 31/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και μετά θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποβροχές.

Προσοχή, στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα πνέουν άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα οι άνεμοι να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο καλό είναι να μην παρκάρετε αυτοκίνητα κάτω από δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης προσοχή σε ιπτάμενα αντικείμενα.
 
(Για οποιαδήποτε αλλαγή στην ένταση των ανέμων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου