Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 31/12/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 31/12/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα, κυρίως προς το τέλος της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Κατά διαστήματα αναμένεται χιονόνερο, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα νιφαδόπτωσης, με νιφάδες αερομεταφερόμενες από τα βουνά λόγω των θυελλωδών ανέμων. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες αναμένεται κατά διαστήματα ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ανακατεμένο με χιονόνερο ή σκόρπιες νιφάδες αερομεταφερόμενες. Από τις απογευματινές ώρες και μετά υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία την ώρα των ισχυρών ριπών θα αγγίζει τους 0 με 1 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-60%.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. 

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από δέντρα ή κοντά σε ασταθείς κατασκευές.

Στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου οι ριπές ανέμου θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.

Θα συνεχιστεί πυκνή χιονόπτωση στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας - Σπάρτης και Καλαμάτας - Τρίπολης. Όσοι οδηγοί είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου