Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 28/12/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για την Κυριακή 28/12/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο 2ο μισό της ημέρας. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Προσοχή, στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας και στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου