Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 29/12/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος το πρώτο μισό της ημέρας. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ποσά βροχόπτωσης. Υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινόμενων. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Προσοχή, στα δυτικά παράλια του Νομού Μεσσηνίας και στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές ανέμου που ενδέχεται να αγγίζουν τα 8 μποφόρ μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες , με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου