Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 30/12/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 30/12/2014 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα του καιρού και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις απογευματινές ώρες και μετά και κυρίως όσο πλησιάζουμε τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα χιονόνερου, ενώ μπορεί να πέσουν ακόμα και κάποιες νιφάδες, μεταφερόμενες από τα βουνά, λόγω του ενισχυμένου ΒΑ ανέμου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των ισχυρών ριπών θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.

Προσοχή, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου θα πνέουν ισχυροί ΒΑ άνεμοι, με ριπές που θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτας-Τρίπολης να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η χιονόπτωση εκεί θα είναι πυκνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου