Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 2/1/2019


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 2/01/2020 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με λίγες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-60%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΒΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.

Λόγω τοπικών χιονοπτώσεων, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Σπάρτη και Καλαμάτα Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου