Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 05/01/2020


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 05/01/2020 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία από τις πρώτες βραδινές ώρες, λόγω του αέρα, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες προς το βράδυ, αν διατηρηθεί ο υετός, θα κατέβουν και κάτω από τα 1000μ και θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Μεσσηνίας.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα - Σπάρτη και Καλαμάτα - Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου