Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 30/12/2019



Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 30/12/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ από τις πρώτες απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Προσοχή, (κυρίως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών) μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Οι πεζοί να δώσουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα. 

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΒΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.

Οι οδηγοί που κινούνται στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα - Σπάρτη και Καλαμάτα - Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου