Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 28/12/2019


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 28/12/2019 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου και ενδεχομένως και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα και ανάλογα με την ύπαρξη υετού, θα κατέβουν και κάτω από τα 1000μ. 

Προσοχή οι οδηγοί που κινούνται στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα - Σπάρτη και Καλαμάτα - Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου