Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 24/2/2019


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 24/2/2019 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα, ενώ από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία λόγω του ισχυρού ΒΑ ανέμου θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.


Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Κλείστε τις τέντες και ασφαλίστε τα αντικείμενα στα μπαλκόνια. Επίσης οι πεζοί δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Οι ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι θα στείλουν ισχυρό κυματισμό στις παραθαλάσσιες περιοχές που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο (προς Πεταλίδι, Κορώνη κτλπ).

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου αλλά και στα υπόλοιπα ορεινά της Πελοποννήσου γι αυτό οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας - Σπάρτης και Καλαμάτας - Κορίνθου να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου