Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 30/11/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 30/11/2013 προβλέπεται άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι (σύντομες μπόρες). Από τις μεσημβρινές ώρες έως το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες μπόρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τις απογευματινές ώρες και μετά, με τους καταβάτες ανατολικούς ανέμους και θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν και τα 7-8 μποφόρ.

Προσοχή, λόγω των θυελλωδών ανέμων από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και στις ακτές που θα δέχονται τον Α-ΝΑ άνεμο. Στα ανοιχτά του Κόλπου και στη Δυτική Μεσσηνία, κυρίως στις ακτές του Ιονίου, οι ριπές των ανέμων ενδέχεται να αγγίζουν τα 9-10 μποφόρ.
Μην παρκάρετε αυτοκίνητα κοντά σε δέντρα ή σε κτήρια με ασταθή τμήματα. Αποφύγετε δραστηριότητες στη θάλασσα όπως αλιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου