Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 1/12/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 1/12/2013 προβλέπεται άστατος.

 Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις  πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι (σύντομες μπόρες). Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Οι καταιγίδες υπάρχει πιθανότητα να είναι έντονες.

 Η θερμοκρασία λόγω του ανατολικού καταβάτη ανέμου θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

 Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.Τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες ακόμα περισσότερο, στα 2-3 μποφόρ.

Προσοχή, λόγω των θυελλωδών ανέμων από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις ακτές που θα δέχονται τον Α-ΝΑ άνεμο. Στα ανοιχτά του Κόλπου και στη δυτική Μεσσηνία, κυρίως στις ακτές του Ιονίου, οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 9-10 μποφόρ.
Μην παρκάρετε αυτοκίνητα κοντά σε δέντρα η σε κτήρια με ασταθή τμήματα. Αποφύγετε δραστηριότητες στη θάλασσα, όπως αλιεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου