Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - 6/2/2012 Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 6/2/2012 προβλέπεται άστατος, με εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι και μετά λόγω διέλευσης βαρομετρικού χαμηλού το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μετεωρολογική βόμβα αφού η βαρομετρική πίεση θα πέσει περίπου 17 hpa μέσα σε 24 ώρες.

Μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ο ουρανός θα είναι νεφελώδης με μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο ή ασθενής βροχή. Ραγδαία επιδείνωση θα ακολουθήσει από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά με εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Η ραγδαιότητα της βροχής ανά διαστήματα αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων και μέσα στην πόλη και σε περιοχές όπου περνούν χείμαρροι οι οποίοι θα φουσκώσουν ξαφνικά. Το γεγονός αυτό μπορεί να ενισχύσει και το λιώσιμο του χιονιού στις βουνοκορφές από την ισχυρή βροχή.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση σε όσους μένουν σε ισόγεια-ημιυπόγεια, όπως επίσης και σε όσους μένουν κοντά σε κανάλια που μπορούν να μετατραπούν σε χειμάρρους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν σημαντικά στα 6-7 μποφόρ ενώ στιγμιαία οι ριπές μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ, το μεσημέρι θα εξασθενίσουν και θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

1 σχόλιο:

  1. Οντως Morfea, φαινεται πως το βραδυ μπαινουμε σε ιδιαιτερα επικινδυνα "καιρικα μονοπατια" με τιν στροβιλισμο του χαμηλου, να δινει στην περιοχη μας εντονα φαινομενα κυριως στους ορεινους και τις πλησιον σε αυτους περιοχες, αλλα και σε λλες πιο πεδινες περιοχες δεν αποκλειονται εντονα φαινομενα.
    Γι αυτο ο κοσμος θα πρεπει να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικος προς αποφυγη υλικων, αλλα κυριως εμψυχων απωλειων, τα επικινδυνα καιρικα φαινομενα πρεπει να τα τα αντιμετωπιζουμε με σεβασμο καιιδιαιτερη προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή