Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πρόφνωση καιρού Καλαμάτας - Κ. Δευτέρα 27/2/2012


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κ. Δευτέρα 27/2/2012 προβλέπεται άστατος.

Από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από το πρωί έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ασθενής βροχή κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες έως το απόγευμα αναμένεται βροχή μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως κοντά στις απογευματινές ώρες. Επίσης, λόγω της σύγκλισης ψυχρής αέριας μάζας με την υπάρχουσα θερμή υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα.

Η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες θα πέσει στους 10 βαθμούς, την ημέρα θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς και το βράδυ, λόγω της διέλευσης της ψυχρής αέριας μάζας, θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω των ισχυρών βοριάδων αργά τη νύχτα, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Β-ΒΑ μέτριους, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν ακόμα πιο πολύ, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου