Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 9/11/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 9/11/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις πρωινές ώρες και αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση ισχυρής καταιγίδας υπάρχει κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανός κίνδυνος ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. (η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες).

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. (μέσα στις καταιγίδες υπάρχει πιθανότητα ανέμων που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ).

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, μέχρι τις απογευματινές ώρες όπου θα αρχίσει να απομακρύνεται σταδιακά ανατολικά, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ οι πρώτες βροχές κυρίως θα είναι λασποβροχές.

Σε περίπτωση αλλαγής της εκτίμησης των πιο ισχυρών φαινόμενων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου