Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 30/11/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 30/11/2016 προβλέπεται άστατος. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ κατά διαστήματα αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω του ενισχυμένου ΒΑ ρεύματος, θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Η υψηλότερη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και κοντά σε ασταθείς κατασκευές. Επίσης δώστε προσοχή σε πιθανά ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΒΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και αν ο υετός διατηρηθεί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και δεν διακοπεί νωρίτερα λόγω του ισχυρού ΒΑ ρεύματος, τα ύψη χιονόπτωσης θα κατέβουν μέχρι τα 1100-1200μ περίπου. Όσοι κινηθείτε στο οδικό δίκτυο Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Τουριστικού, να είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου