Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 12/10/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 12/10/2016 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες απογευματινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα πνέουν Δ-ΝΔ άνεμοι με ριπές που θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Δ-ΝΔ άνεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου