Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 25/3/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 25/3/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο, στα 2-3 μποφόρ.

Στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου θα πνέουν Α-ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ, δημιουργώντας ισχυρό κυματισμό στο Μεσσηνιακό Κόλπο και στα παράλια που θα δέχονται τον Α-ΝΑ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου