Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 29/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 29/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ατμόσφαιρα όμως θα είναι ιδιαίτερα θολή και η ορατότητα περιορισμένη λόγω την μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία θα πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι σχεδόν τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του ξηρού ανατολικού καταβάτη. Τις μεσημβρινές ώρες η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 29.0-30.0 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 10-60%.

Οι άνεμοι αρχικά και μέχρι τις 03:00 περίπου, θα πνέουν ισχυροί, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ, ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 4-5 μποφόρ. Το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται αρκετά κάτω από το 9.3 που δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, λόγω της μεγάλης θολούρας στην ατμόσφαιρα.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές ώρες, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Κάποια μικρή απομάκρυνση θα γίνει προς τις απογευματινές ώρες και μετά με τη στροφή των ανέμων σε πιο δυτικούς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων τις νυχτερινές ώρες θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στο Μεσσηνιακό Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές που δέχονται τον Α-ΝΑ άνεμο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε εξωτερικές εργασίες. Λόγω της ιδιαίτερα ξηρής ατμόσφαιρας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου