Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 28/5/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 28/5/2013 προβλέπεται άστατος. 

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός με κάποιες σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Από τις πρώτες πρωινές έως τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα. Από τις απογευματινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας θα συμβεί από τις απογευματινές ώρες και μετά, λόγω του ισχυρού καταβάτη ανατολικού ανέμου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α ισχυρούς, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 7, ίσως και τα 8 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).

Θα υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (8-9 μποφόρ) στο Μεσσηνιακό Κόλπο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον Κόλπο και τις παράκτιες περιοχές που θα δέχονται τον ανατολικό άνεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου