Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 15/9/2012

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για το Σαββατοκύριακο 15-16/9/2012 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 
Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα Μήδεια, προερχόμενο από το Ιόνιο συνεχίζει να κινείται αργά προς την Ελλάδα, με συνεχή ανατροφοδότηση από τα θερμά νερά του Ιονίου. Αυτό σαν αποτέλεσμα θα έχει τη δημιουργία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα για αύριο Σάββατο 15/9/2012: Μετά τα μεσάνυχτα ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναμένονται όμως και μπόρες ιδιαίτερα έντονες, με μεγάλα ύψη βροχής κατά διαστήματα. Καλό είναι όσοι κατοικούν κοντά σε κανάλια, χειμάρρους να έχουν το νου τους για ξαφνικές υπερχειλίσεις. 
Ακόμα θα εκδηλώνονται καταιγίδες με πολλά ηλεκτρικά, κυρίως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και αργά προς το τέλος της ημέρας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Αργά το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ίδια φαινόμενα πιθανότατα θα ακολουθήσουν και την Κυριακή, ανάλογα με την πορεία που θα πάρει το χαμηλό.
Νεότερες εξελίξεις για την Κυριακή στο αυριανό δελτίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου