Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 14/9/2012

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για το ΠΣΚ 14-16/9/12 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Βαρομετρικό χαμηλό, με το όνομα Μήδεια, προερχόμενο από Ιταλία, θα κινηθεί αργά προς τη χώρα μας και εμπλουτισμένο με υγρασία από το Ιόνιο θα δημιουργήσει εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις, αρχικά με θυελλώδεις ανέμους την Παρασκευή και στη συνέχεια με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο. Τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια λόγω της αργής κίνησης του χαμηλού και της συνεχής ανατροφοδότησης του από το Ιόνιο. 

Πιο συγκεκριμένα, για την Παρασκευή 14/9/2012, τη νύχτα θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Το πρωί οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Νεφελώδης θα είναι ο καιρός για όλο το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας. Και πάλι υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής τις τελευταίες ώρες τις μέρας.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία λόγω των ισχυρών νοτιάδων, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί όμως θα στραφούν σε Ν-ΝΑ και θα ενισχυθούν ιδιαίτερα, με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές που θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ, το μεσημέρι θα πέσουν στα 4-5 μποφόρ, το απόγευμα στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν εντελώς,  στα 1-2 μποφόρ. Λόγω των ισχυρών νοτιάδων θα υπάρχει και μεγάλος κυματισμός και φουσκοθαλασσιά η οποία θα πλήξει όλες τις παράκτιες περιοχές.

Ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες στο αυριανό δελτίο καθώς η ακριβής θέση του χαμηλού, θα δώσει ή οχι το Σαββατοκύριακo τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου