Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - 1/2/2012


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 1/2/2012 αναμένεται αρχικά αίθριος, με σταδιακή επιδείνωση από το μεσημέρι και μετά.

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα και λίγες σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι. Νεφελώδης θα είναι ο ουρανός από το μεσημέρι και μετά. Υγρασία αναμένεται από το Ιόνιο, με υετοφόρα σύννεφα, η οποία θα δώσει ασθενή βροχόπτωση αργά το βράδυ. Αν όμως η υγρασία φτάσει νωρίτερα από το αναμενόμενο και προλάβει τα επίπεδα παγοποίησης σε πολύ χαμηλό υψόμετρο (πριν η στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΑ ανεβάσει τη θερμοκρασία) θα έχουμε χιονόνερο, ίσως και αραιή νιφαδόπτωση. Υπάρχει ακόμα περίπτωση, λόγω της σύγκρουσης των θερμών αέριων μαζών από το Ιόνιο με την ψυχρή αέρια μάζα που θα απομακρύνεται, να έχουμε και χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Πολύ προσοχή απαιτείται τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της δημιουργίας παγετού.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, μετά το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε Ν-ΝΑ ασθενείς με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου