Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 11/01/2022

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 11/01/2022 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%

Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ενισχυμένου κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 1200μ. Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας - Σπάρτης και Καλαμάτας – Κορίνθου να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου