Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 11/12/2021

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 11/12/2021 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα με υψηλές ραγδαιότητες, κυρίως κατά  τις ώρες που δεν θα είναι τόσο δυνατός ο άνεμος. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης οι πεζοί δείξτε προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε αυξημένες ποσότητες, ενώ ενδέχεται να πέσει και λασποβροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου