Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 8/4/2019


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 8/4/2019 προβλέπεται άστατος.                      

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. 

Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, ενώ θα πέσουν και λασποψιχάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου