Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 24/3/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 24/3/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες, με αποτέλεσμα την απότομη συσσώρευση υδάτων. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά, θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ΝΔ ανέμων που θα πνέουν στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρότερες ποσότητες, με αποτέλεσμα να καθαρίσει κάπως η ατμόσφαιρα, αλλά θα εξακολουθήσουν να πέφτουν και κάποιες λασποβροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου