Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 9/5/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 9/5/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας λόγω θερμικής αστάθειας, κυρίως τις πρώτες απογευματινές ώρες. Όσο πιο κοντά στο Καλάθι είναι κάποια περιοχή, τόσο περισσότερη πιθανότητα έχει να είναι κοντά ή μέσα στα φαινόμενα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Το φορτίο συγκέντρωσης αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, θα μετακινηθεί αργά προς τα ΝΑ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.7 (Υψηλός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου