Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 7/11/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 7/11/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών δεν αναμένεται υετός. Από τις πρώτες πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη συνέχεια. Από τις μεσημβρινές προς πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Η ένταση τους ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής. Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.

Οι ισχυροί νοτιάδες θα δημιουργήσουν ισχυρό κυματισμό στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου, καθώς και φουσκοθαλασσιά στα παράλια που θα δέχονται τους Ν-ΝΑ ανέμους.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης. Το φορτίο θα είναι αυξημένο με αποτέλεσμα τη δημιουργία θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι πέφτει, κυρίως η πρώτη βροχή, θα είναι λάσπη.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σάββατο αλλά η ένταση τους, σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, θα εξασθενίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου