Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 8/4/2013

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 8/4/2013 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Από τις πρώτες πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες σύντομες μπόρες. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι νεφώσεις σιγά σιγά θα αρχίσουν να αραιώνουν και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά τις μεσημβρινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις και αρκετά μεγάλα ανοίγματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 5-6 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο, στα 2-3 μποφόρ.

Στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου καθώς και στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι που θα φτάνουν και τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στον κόλπο και τις παράκτιες περιοχές.

Λόγω των ισχυρών ΒΔ ανέμων η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την αφρικάνικη σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου