Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 1/11/2012

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 1/11/2012 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Από τα μεσάνυχτα και έως το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης με ελάχιστα ανοίγματα και αναμένεται αρχικά ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή και από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Επισημαίνεται οτι κατά διαστήματα η βροχόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη και μπορεί να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης αναμένεται εκδήλωση καταιγίδων, κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, αλλά δεν θα σταματήσουν τελείως αργά τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ενισχυμένοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ. Λόγω των ενισχυμένων νότιων ανέμων θα υπάρχει ισχυρός κυματισμός στις παράκτιες περιοχές, κυρίως σε αυτές που θα δέχονται απευθείας την ισχυρότερη ένταση του ανέμου.

Θα υπάρξει και συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, λόγω των νοτιάδων, με αποτέλεσμα να έχουμε και λασποβροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου