Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Σάββατο 15/12/2018


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 15/12/2018 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό κόλπο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσει και λασπόβροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου