Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 13/11/2017


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/11/2017 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας εντοπίζεται τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι με ριπές που ενδέχεται να ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται το Ν-ΝΑ άνεμο.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά και λασπόβροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου