Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 17/7/2017


Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 17/7/2017 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ,τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης ανέμων από μεταβλητές διευθύνσεις, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.3 (Πολύ Υψηλός). 

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου