Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Δευτέρα 3/4/2017


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 3/4/2017 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Προσοχή, κυρίως στις περιοχές πλησίον της παραλίας, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης, προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα. 

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αυξητικές τάσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει, θα είναι λάσπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου