Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 27/1/2017


O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 27/1/2017 προβλέπεται αρχικά άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Αναμένεται ψιλόβροχο ή χιονόνερο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και τα υπόλοιπα ορεινά της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατέβουν ακόμα και κάτω από τα 600μ. Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Τουριστικού και Καλαμάτας-Τρίπολης-Αθήνας, κυρίως τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου