Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 7/9/2016

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 7/9/2016 προβλέπεται άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας. 

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Προσοχή, κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος) ή ασθενής καταιγίδα. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 70-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν ακόμα πιο πολύ, στα 2-3 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου