Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 30/12/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 30/12/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. 

Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με κάποια μικρά ανοίγματα. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Α-ΒΑ άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ σε ριπές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και πιθανόν στα παράλια που θα δέχονται τον Α-ΒΑ, άνεμο.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες θα ξεκινήσει χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου, καθώς και στα βουνά Βόρεια της Καλαμάτας και θα πυκνώσει προς το τέλος της ημέρας και κυρίως μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Προσοχή, όσοι οδηγοί κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτας Τρίπολης από το βράδυ της Τετάρτης, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. 

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα. Ο σταθμός της Άνω Βέργας νομίζω ότι ήταν πολύ καλή κίνηση και έχει αρκετό ενδιαφέρον, μπράβο σας! Για να δούμε μέχρι που θα κατέβουν τα χιόνια αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή