Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Πέμπτη 11/6/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 11/6/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος) ή καταιγίδα. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας υπάρχει τις πρώτες απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά τη διάρκεια που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.7 (Πολύ Υψηλός).

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου