Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 27/5/2015

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 27/5/2015 προβλέπεται άστατος. 

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα καταιγίδας, ενώ τοπικά υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα την πιθανή πρόκληση θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι πέφτει θα είναι και λασπόβροχο. Από τις απογευματινές ώρες και μετά το φορτίο σκόνης θα αρχίσει να μετακινείται προς την ανατολική Ελλάδα.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο αν ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.6 (Υψηλός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου