Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τρίτη 2/9/2014

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 2/9/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος. 

Βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από Ιταλία θα αλλάξει εντελώς το καιρικό σκηνικό βάζοντας μας σε Φθινοπωρινό κλίμα και φέρνοντας τα πρωτοβρόχια. Πιο συγκεκριμένα:

Καθ`όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι (μπόρες σύντομης διάρκειας ή καταιγίδες). Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Εντονότερες καταιγίδες εντοπίζονται προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζόπτωσης. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι (μπόρες σύντομης διάρκειας) ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 4-5 μποφόρ.

Επίσης μέσα στις καταιγίδες ενδέχεται να πνέουν άνεμοι απροσδιόριστων κατευθύνσεων που θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ σε ριπές.

Στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας από την πλευρά του Ιονίου οι ριπές των ανέμων από τις απογευματινές ώρες και μετά ενδέχεται να αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου